Laden Evenementen

Twentse Kunst Alliantie met een Tekstlezing van het Symposium van Plato (m.m.v. prof. dr. Henk Procee)

30 oktober 2022 14:00 - 16:00

 

Twentse Kunst Alliantie met een Tekstlezing van het Symposium van Plato (m.m.v. prof. dr. Henk Procee)

De grootste fan van Socrates is Plato. De Griekse filosoof tekende 2400 jaar geleden als een soort journalist en toneelschrijver ineen de dialogen van zijn vragenmeester op. Zijn oeuvre beslaat zo een breed aanbod aan toneelteksten. Eén van deze teksten, de leukste uiteraard, brengt de Twentse Kunst Alliantie bij Filosofiecafé Twente als tekstlezing op het podium: Het Symposium. Dit stuk onderzoekt de ware aard van de liefde, dat ongrijpbare fenomeen waar geen mens genoeg van kan krijgen.

Het publiek heeft in de tekstlezing een belangrijke rol. Bezoekers mogen het toneelspel onderbreken voor vragen. Bijvoorbeeld, na drie pagina’s lezen: wat zegt Plato daar eigenlijk in godsnaam? De drie acteurs op het podium, Willemijn Calis, Mischa Barthel en Bran Remie, van de Twentse Kunst Alliantie, proberen antwoord te geven op de vragen uit het publiek. Lukt het hun niet? Dan staat Henk Procee klaar om een filosofische reddingsboei uit te werpen. De emeritus hoogleraar filosofie zit naast de belezen acteurs op het podium.

Op deze manier ontstaat er een dynamiek van toneelspel, tekstinterpretatie en verdieping. Dat kan uiteraard erg goed met een drankje in de hand.

Gegevens

Datum:
30 oktober 2022
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
€12,50

Locatie

Kulturhus Borne
Marktstraat 23
Borne, 7622CP Nederland
+ Google Maps