Laden Evenementen

Ed Tervooren over Van oerkreet tot streaming

13 februari 2022 14:00 - 16:00

 

Ed Tervooren over Van oerkreet tot streaming

Vanaf het moment van zijn geboorte tot zijn sterfbed openbaart de mens zich aan zijn omgeving door middel van geluiden en beweging.

Wanneer deze componenten tezamen in een bepaalde vorm worden gegoten, spreken wij van ‘muziek’. Zo weerspiegelt muziek de menselijke aard in interactie met de maatschappij en vertoont haar geschiedenis parallellen met de sociale geschiedenis.

Die parallellen vormen het onderwerp van deze lezing. Door zijsprongen naar muziekesthetiek komen ook filosofische aspecten aan de orde.

Ed Tervooren (Haarlem, 1937) studeerde schoolmuziek (conservatorium) en muziekwetenschap (universitair) en werkte als docent aan het Conservatorium van Enschede. Behalve naar muziek gaat zijn grootste belangstelling uit naar cultuurgeschiedenis en reizen. Zo heeft hij voor zijn doctoraalscriptie veldwerk gedaan in de Balkan en trekt hij door Europa op zoek naar sporen van componisten; dit laatste heeft geresulteerd in enkele ‘muzikale reisgidsen’ en wordt nu verwerkt in een website die hopelijk binnen afzienbare tijd via internet te raadplegen zal zijn.

Het evenement vindt plaats op zondag 13 februari van 14.00 tot 16.00 uur in Prismare aan de Roomweg 167d in Enschede. De zaal is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (de bus stopt voor de deur) en op 100 meter afstand ligt een parkeerterrein waar u gratis kunt parkeren.

De toegangsprijs is € 12,50 inclusief een kop koffie of thee. Een kaartje kunt u kopen aan de zaal. Ook kunt u vooraf reserveren door uiterlijk op donderdag voorafgaand aan de zondag van de bijeenkomst € 12,50 over te maken op IBAN-nummer NL91 RABO 0198 2534 19 t.n.v. Filosofiecafé Twente onder vermelding van ‘Plato op het podium’. De zaal gaat om 13.45 uur open. U kunt ook een kaartje kopen aan de zaal, maar gelieve dan wel contant en gepast te betalen.

Vooraf of contant betalen en coronamaatregelen

Wilt u er rekening mee houden dat het Filosofiecafé Twente werkt met Coronatoegangsbewijzen voor het bezoeken van de bijeenkomsten? Zoals de Rijksoverheid en het RIVM voorschrijven moet iedere persoon die ouder is dan 13 jaar een Coronatoegangsbewijs met een QR-code van CoronaCheck (helaas zijn bewijzen in andere vorm volgens Rijksoverheid niet geldig) laten zien bij het bezoeken van horeca, theaters, bioscopen etc.

Wat is een Coronatoegangsbewijs? De volgende bewijzen worden door Rijksoverheid gezien als geldig Coronatoegangsbewijs:

  1. een vaccinatiebewijs: volledige vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd;
  2. een herstelbewijs: bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona;
  3. een testbewijs: een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de bijeenkomst.

Een van de drie bewijzen moet u bij binnenkomst kunnen tonen in de CoronaCheckApp, de zogenaamde QRcode, óf geprint via de officiële website www.coronacheck.nl/print.

Verder wordt u geacht bij het betreden en het verlaten van het gebouw een gezichtsmasker te dragen.

 

 

Gegevens

Datum:
13 februari 2022
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
€12,50

Locatie

Prismare
Roomweg 167d
Enschede, 7523 BM Nederland
Bekijk de site van Locatie